2013-04-02 17:33:53• hírek • Mti

Az idén sem indul el a Zöld ház program

Az idén sem indul el Romániában az úgynevezett Zöld ház program, amelynek keretében az állam vissza nem térítendő támogatást nyújtott azoknak a magánszemélyeknek, akik megújuló energiával működő fűtési rendszerek beszerelését vállalták háztartásaikban.

Rovana Plumb román környezetvédelmi miniszter az Agerpres román hírügynökségnek kedden kijelentette, hogy a már 2012-ben leállított Zöld ház program az idén sem indul, mivel a minisztériumnak nincs rá pénzügyi kerete.

A hírügynökség emlékeztet, hogy az év elején a miniszter még úgy nyilatkozott, újraindulhat a program. Akkor mintegy 10 ezer támogatási kérelem várt elbírálására, amelyeket a kérelmezők még 2011-ben nyújtottak be.

Romániában 2010 közepén indult az alternatív fűtésrendszerek beszerelésének ösztönzésére irányuló program. Ennek keretében a román állam 6 ezer és 8 ezer lej közötti vissza nem térítendő támogatást nyújtott azoknak a sikeres pályázóknak, akik vállalták, hogy napkollektorokat, valamint fával vagy termálvízzel működő fűtésrendszert szerelnek be házaikba.

A program kezdettől fogva népszerű volt Erdélyben.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: